"Geri Dönüşümden Oyuncaklarım, Kumbaramda Saklı Paralarım" e-Twinning Projemiz

Okulumuzun Anasınıfı D şubesi öğretmeni Yasin CAN'ın ortağı olduğu "Geri Dönüşümden Oyuncaklarım, Kumbaramda Saklı Paralarım" isimli eTwinning projesi başlıyor. Türkiye'den 9 ortakla yürütülecek olan projede, çocuklar atık kumbaralarını yaparak sürece başlayacaklar. Proje sürecinde aileleriyle birlikte atık materyallerle dayanıklı ve ergonomik oyuncaklar tasarlayacak olan çocuklarımız, proje sonunda belirlenen kardeş okullara oyuncaklarını hediye edecekler.

Erken çocukluk döneminde, beynin hızla geliştiği ve öğrenme potansiyelinin en yüksek olduğu bu ilk yılların geleceğe etkisi oldukça büyüktür. Bu yaşlarda sahip olunan bilgi ve deneyimler çocukların gelecekteki yaşantısını etkileyecek ve bu yaşta kazandıkları iyi alışkanlıkları sürdürmelerini sağlayacaktır. Küçük yaşta geri dönüşüme karşı gelişecek olumlu tutum ve davranışlar ilerde doğayı seven, içinde bulunduğu çevreye değer veren ve hayat boyu geri dönüşümü hem evinde hem iş yerinde uygulayan ve uygulanmasını teşvik eden yetişkinler olmalarını sağlayacaktır. Geri dönüşüme yönelik alışkanlıkları kazandırırken, aynı zamanda tutumlu ve bilinçli tüketici olma yolunda ilerleyen bireyler olacaktır. Paranın değerini bilecek, ihtiyaç dışı harcamalar yerine, elinde bulunan materyalleri dönüştürerek, yeni ürünler ortaya koyabileceklerdir. Eğlenerek öğreneceğimiz, yaratıcılığın ön Planda olduğu bu proje serüvenimizde, hedef kitlemiz 3-8 yaş grubudur.

02-11-2021

Yayın: 02.11.2021 - Güncelleme: 02.11.2021 11:52 - Görüntülenme: 195