Azerbaycan - Azerbaycan Bakü Türk İlkokulu

Nesimi Rayonu Alibey Hüseyinzade Küçesi No77 Bakü AZERBAYCAN
Vizyon
Bilgiyi ezberleyen değil bilgiye ulaşabilen; elde ettiği bilgiyi üretken ve verimli şekilde kullanabilen; zamanını verimli ve yerinde kullanabilen; özgür düşünceye sahip sorgulayabilen ve düşüncelerini korkmadan savunabilen; ülkesine, ailesine, çevresine ve kendisine değer veren; ülkesinin manevi değerlerine sahip ve bu değerleri yaşantısıyla çevresine yansıtabilen bireyler yetiştirmek; huzurlu bir çalışma ortamı barındırabilen; en son eğitim teknolojilerini kullandırma imkanına sahip olan; okul ile ilgili kararlara azami ölçüde katılımı sağlayabilen; yöneticilerin ve çalışanların demokratik bir ortamda koordinasyon halinde çalışmasını örgütleyen bir okul kültürü oluşturmak.
Misyon
Bakü’de yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının zorunlu eğitim çağındaki çocuklarının, ilköğrenim ihtiyacını karşılamak, uygun koşullar oluştuğunda Azerbaycanlı ilköğretim çağındaki çocukların da eğitim olanaklarından faydalanmalarını sağlamak. Bakü Türk İlköğretim Okulu’nun eğitim anlayışı; Bütün Öğrencilerin öğrenebileceği noktasından hareketle, onları bilgili, becerili, kendine güvenen, geleceğe yönelik hedefleri olan bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve Türkiye Cumhuriyeti’nin milli kültür ve toplumsal geleneklerinden kopmadan,sürekli gelişen ihtiyaçlara cevap verebilecek beceriler kazandırmaktır.
Sabah: 08.10 - 13.20 Öğlen: 13.30 - 18.20
ADSL (8 Mbit)